Βίντεο-παρουσίαση Φυσικοθεραπευτηρίου

Φυσικοθεραπευτήριο ΙΑΣΩ GEneral

Σε μας  θα  βρείτε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στη  Φυσικοθεραπεία καθώς και εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αποκατάσταση του προβλήματός σας.

 Δείτε το βίντεο

Κέντρο Φυσικοθεραπείας

Φυσιοθεραπεία,Φυσικοθεραπεία ΙΑΣΩ General

Το κέντρο Φυσικοθεραπείας του ΙΑΣΩ General στοχεύει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη επανένταξη των ασθενών σε όλες τις καθημερινές και αθλητικές τους δραστηριότητες. Διαβάστε... 

Ρωτάτε...

Γράφουμε στο βιβλίο "τα 100 Μυστικά της Υπέρτασης" Εκτύπωση E-mail

Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την τιμητική για εμάς πρόσκληση, να συμμετέχουμε στην πολύ καλή δουλειά που έκανε ο εκλεκτός επιστήμονας και φίλος Περικλής Γιόβας, και να γράψουμε ένα κεφάλαιο για το φλέγον ζήτημα της συσχέτισης μεταξύ υπέρτασης και άσκησης στην πολύ επιμελημένη δουλειά "τα 100 Μυστικά τηςΥπέρτασης".

Το βιβλίο θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία,από τις εκδόσεις" Εν Πλω ".

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε το κεφάλιο 10 και τελευταίο, με θέμα : Υπέρταση και Άσκηση .

 τα 100 Μυστικά της Υπέρτασης

'Η οικονομική κρίση μας ανεβάζει την πίεση; Πότε κινδυνεύω να εμφανίσω υπέρταση; Πώς γίνεται η διάγνωση της υπέρτασης και γιατί η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική; Πόσο συχνά πρέπει να μετράω την πίεσή μου; Μπορεί η υπέρταση να επηρεάσει τη σεξουαλική μου ζωή; Αν χάσω βάρος μπορώ να ρίξω την πίεσή μου; Η διατροφή μπορεί να με βοηθήσει στην αντιμετώπισή της; Ισχύει ότι το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση, ενώ το σκόρδο τη ρίχνει;'

Με στόχο να λύσουν τις κυριότερες απορίες γύρω από την υπέρταση, όπως οι παραπάνω, o Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Παπαδογιάννης και ο ειδικός παθολόγος Περικλής Γιόβας παρουσιάζουν το βιβλίο 'Τα 100 μυστικά της υπέρτασης'. Πρόκειται για ένα χρήσιμο οδηγό για κάθε υπερτασικό, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον υπʼ αριθμόν '1' παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο. Οι ίδιοι και 22 ακόμη επιστήμονες υγείας, εξειδικευμένοι σε επιμέρους πτυχές της αρτηριακής υπέρτασης, απαντούν στις 100 πιο συχνές ερωτήσεις που γεννιούνται στο μυαλό του αναγνώστη, άλλοτε διαλύοντας κραταιούς μύθους σχετικά με την αρτηριακή πίεση και άλλοτε επισημαίνοντας τα συνηθέστερα λάθη των υπερτασικών.

Το βιβλίο όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Σημαντικές και ιδιαίτερα βοηθητικές, οι πινελιές του διακεκριμένου σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη, συμπληρώνουν ιδανικά την έκδοση, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν με χιουμοριστική διάθεση το σύγχρονο τρόπο ζωής με τις βλαβερές, ως επί το πλείστον, συνήθειές του.
Οι οδηγίες του βραβευμένου chef-culinary expert Βαγγέλη Δρίσκα για μαγειρική χωρίς αλάτι παρέχουν στον αναγνώστη ένα πρακτικό βοήθημα για να μειώσει την πρόσληψη του αλατιού και να βελτιώσει την πίεσή του, χωρίς να στερηθεί τη γεύση.

Το σύνολο αποτελεί μία πρωτότυπη πρόταση ενημέρωσης του κοινού γύρω από το θέμα, πρωτοποριακή όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα. Μια έκδοση που φιλοδοξεί να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του Νο1 καρδιαγγειακού κινδύνου: για τη διάγνωση, για την παρακολούθηση, για τις βλάβες που η αυξημένη πίεση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό, τους φαρμακευτικούς και μη φαρμακευτικούς τρόπους αντιμετώπισης, το ρόλο της διατροφής και άλλα πολλά.

Για τη διευκόλυνση  του αναγνώστη, οι 100 ερωτήσεις είναι οργανωμένες σε ένα εύχρηστο ευρετήριο, ώστε να μπορεί να βρει εύκολα την απάντηση σε κάθε απορία του, τη στιγμή που τη θέλει!
Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως αποτελεί το πρώτο βιβλίο στο είδος του, που ενσωματώνει την τεχνολογία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων μέσω της πλατφόρμας Grapto. Με τη χρήση της τεχνολογίας ο αναγνώστης μπορεί, ακόμη και πριν αγοράσει το βιβλίο, περνώντας απλώς το κινητό του πάνω από το ειδικό barcode του βιβλίου, να δει video-παρουσίαση του βιβλίου με συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες.

Το βιβλίο απευθύνεται στους πάσχοντες από αρτηριακή υπέρταση, σε όσους κινδυνεύουν να εμφανίσουν ή έχουν υπερτασικό άτομο στο οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με την πάθηση. Σήμερα, υπολογίζεται ότι περίπου 2.500.000 Έλληνες είναι υπερτασικοί, το 40% των οποίων, δηλαδή ένα εκατομμύριο άνθρωποι, δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν- άρα δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Προλογίζει ο Καρδιολόγος, Διδάκτορας της Οξφόρδης, Πρώην Πανεπιστημιακός Καλιφόρνιας και Αθήνας και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Υπέρτασης, κ. Νίκος Β. Καρατζάς.

Επιστημονική επιμέλεια: Περικλής Γιόβας- Δημήτρης Παπαδογιάννης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νεκταρία Καρακώστα
Σκίτσα: Μιχάλης Κουντούρης.

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Πελματογράφος-Κατασκευή πάτων

Πελματογράφος - iasophysio.gr Πελματογράφος  είναι το σύστημα ανάλυσης του πέλματος με στόχο την δημιουργία του ιδανικού ορθοτικού βοηθήματος – πάτου.Στη συνέχεια κατασκευάζεται το ειδικό πέλμα.

 
Διαβάστε...

Τηλεμετρία σπονδυλικής στύλης

medimouse Το MediMouse® είναι μια νέα επιστημονική συσκευή που χρησιμοποιείται για μέτρηση, διερεύνηση, αξιολόγηση, σύγκριση, καταγραφή και απεικόνιση της μορφολογίας και την κινητικότητας της Σπονδυλικής Στήλης.

Διαβάστε...

Πλήρης Εργομετρικός Έλεγχος

Εργομετρικός Έλεγχος - iasophysio.gr Το εργομετρικό εργαστήριο του κέντρου μας προσφέρει τη δυνατότητα μετρήσεων και αξιολογήσεων σε ένα μεγάλο αριθμό παραμέτρων που αντιπροσωπεύουν τόσο τον τομέα της φυσικής κατάστασης όσο και τον τομέα της υγείας ατόμων από όλα τα ηλικιακά επίπεδα και για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου εξοπλισμού μας μπορούμε να...

Διαβάστε...  


 iasophysio is on FACEBOOK      Follow us on Twitter, @iasophysio

ΙΑΣΩ Physio YouTube Channel

ΙΑΣΩ Physio

ΙΑΣΩ  Pphysio YouTube Channel

Eιδική πισίνα αποκατάστασης

Ειδική πισίνα αποκατάστασης

Προσφέρει μοναδικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Δείτε σε βίντεο... Δείτε... 

youdiet.gr

 

futsalhellas.com


snowdafety

Επιλεγμένη Αρθρογραφία

Επιλέξτε το αρχικό γράμμα και δείτε το αντίστοιχο διαθέσιμο άρθρο ή δείτε όλα τα  άρθρα. A - Β - Γ - Δ  - Ε - Ζ
Η- Θ - Ι - Κ - Λ - Μ
Ν -Ξ - Ο - Π - Ρ - Σ
Τ -Υ - Φ - Χ - Ψ - Ω

Που βρισκόμαστε

Λεωφόρος Μεσογείων 264, 15562 Χολαργός, Αθήνα
 

Επισκεψιμότητα

Σύνολο Επισκεπτών: 3526734