Login
 

Video Presentation Physiotherapy Dept. IASO General

Φυσικοθεραπευτήριο ΙΑΣΩ GEneral

Here  you 'll find the most modern equipment in the field of physiotherapy  as well as expertised professionals that they will effectively help you to remedy your problem.Video-presentation View... 

Κέντρο Φυσικοθεραπείας

Φυσιοθεραπεία,Φυσικοθεραπεία ΙΑΣΩ General

Το κέντρο Φυσικοθεραπείας του ΙΑΣΩ General στοχεύει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη επανένταξη των ασθενών σε όλες τις καθημερινές και αθλητικές τους δραστηριότητες. Διαβάστε... 

You ask...

Γράφουμε στο βιβλίο "τα 100 Μυστικά της Υπέρτασης" Print E-mail

Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την τιμητική για εμάς πρόσκληση, να συμμετέχουμε στην πολύ καλή δουλειά που έκανε ο εκλεκτός επιστήμονας και φίλος Περικλής Γιόβας, και να γράψουμε ένα κεφάλαιο για το φλέγον ζήτημα της συσχέτισης μεταξύ υπέρτασης και άσκησης στην πολύ επιμελημένη δουλειά "τα 100 Μυστικά τηςΥπέρτασης".

Το βιβλίο θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία,από τις εκδόσεις" Εν Πλω ".

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε το κεφάλιο 10 και τελευταίο, με θέμα : Υπέρταση και Άσκηση .

 τα 100 Μυστικά της Υπέρτασης

'Η οικονομική κρίση μας ανεβάζει την πίεση; Πότε κινδυνεύω να εμφανίσω υπέρταση; Πώς γίνεται η διάγνωση της υπέρτασης και γιατί η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική; Πόσο συχνά πρέπει να μετράω την πίεσή μου; Μπορεί η υπέρταση να επηρεάσει τη σεξουαλική μου ζωή; Αν χάσω βάρος μπορώ να ρίξω την πίεσή μου; Η διατροφή μπορεί να με βοηθήσει στην αντιμετώπισή της; Ισχύει ότι το πορτοκάλι ανεβάζει την πίεση, ενώ το σκόρδο τη ρίχνει;'

Με στόχο να λύσουν τις κυριότερες απορίες γύρω από την υπέρταση, όπως οι παραπάνω, o Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Παπαδογιάννης και ο ειδικός παθολόγος Περικλής Γιόβας παρουσιάζουν το βιβλίο 'Τα 100 μυστικά της υπέρτασης'. Πρόκειται για ένα χρήσιμο οδηγό για κάθε υπερτασικό, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον υπʼ αριθμόν '1' παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο. Οι ίδιοι και 22 ακόμη επιστήμονες υγείας, εξειδικευμένοι σε επιμέρους πτυχές της αρτηριακής υπέρτασης, απαντούν στις 100 πιο συχνές ερωτήσεις που γεννιούνται στο μυαλό του αναγνώστη, άλλοτε διαλύοντας κραταιούς μύθους σχετικά με την αρτηριακή πίεση και άλλοτε επισημαίνοντας τα συνηθέστερα λάθη των υπερτασικών.

Το βιβλίο όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Σημαντικές και ιδιαίτερα βοηθητικές, οι πινελιές του διακεκριμένου σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη, συμπληρώνουν ιδανικά την έκδοση, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν με χιουμοριστική διάθεση το σύγχρονο τρόπο ζωής με τις βλαβερές, ως επί το πλείστον, συνήθειές του.
Οι οδηγίες του βραβευμένου chef-culinary expert Βαγγέλη Δρίσκα για μαγειρική χωρίς αλάτι παρέχουν στον αναγνώστη ένα πρακτικό βοήθημα για να μειώσει την πρόσληψη του αλατιού και να βελτιώσει την πίεσή του, χωρίς να στερηθεί τη γεύση.

Το σύνολο αποτελεί μία πρωτότυπη πρόταση ενημέρωσης του κοινού γύρω από το θέμα, πρωτοποριακή όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα. Μια έκδοση που φιλοδοξεί να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του Νο1 καρδιαγγειακού κινδύνου: για τη διάγνωση, για την παρακολούθηση, για τις βλάβες που η αυξημένη πίεση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό, τους φαρμακευτικούς και μη φαρμακευτικούς τρόπους αντιμετώπισης, το ρόλο της διατροφής και άλλα πολλά.

Για τη διευκόλυνση  του αναγνώστη, οι 100 ερωτήσεις είναι οργανωμένες σε ένα εύχρηστο ευρετήριο, ώστε να μπορεί να βρει εύκολα την απάντηση σε κάθε απορία του, τη στιγμή που τη θέλει!
Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως αποτελεί το πρώτο βιβλίο στο είδος του, που ενσωματώνει την τεχνολογία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων μέσω της πλατφόρμας Grapto. Με τη χρήση της τεχνολογίας ο αναγνώστης μπορεί, ακόμη και πριν αγοράσει το βιβλίο, περνώντας απλώς το κινητό του πάνω από το ειδικό barcode του βιβλίου, να δει video-παρουσίαση του βιβλίου με συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες.

Το βιβλίο απευθύνεται στους πάσχοντες από αρτηριακή υπέρταση, σε όσους κινδυνεύουν να εμφανίσουν ή έχουν υπερτασικό άτομο στο οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με την πάθηση. Σήμερα, υπολογίζεται ότι περίπου 2.500.000 Έλληνες είναι υπερτασικοί, το 40% των οποίων, δηλαδή ένα εκατομμύριο άνθρωποι, δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν- άρα δεν κάνουν κάτι για αυτό.

Προλογίζει ο Καρδιολόγος, Διδάκτορας της Οξφόρδης, Πρώην Πανεπιστημιακός Καλιφόρνιας και Αθήνας και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Υπέρτασης, κ. Νίκος Β. Καρατζάς.

Επιστημονική επιμέλεια: Περικλής Γιόβας- Δημήτρης Παπαδογιάννης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νεκταρία Καρακώστα
Σκίτσα: Μιχάλης Κουντούρης.

 

 
< Prev   Next >

Pelmatografos

pelmatografos Pelmatografos is the system analysis of the foot in order to build the ideal helpful sole.Then  the special sole is manufactured.

 

Read...

Telemetry of vertebral column

medimouse The MediMouse ® is a new scientific device used to measure, investigation, evaluation, comparison, record and display the morphology and mobility of the vertebral column.

Read...

Ergometrics analysis

Ergometrics - iasophysio.grOur  ergometrics lab   offers you the possibility of measurements and assessments in a large number of parameters that represent both the field of fitness and health of people from all age levels and for all fitness levels. With the help of modern equipment we can...

Read... 


 iasophysio is on FACEBOOK      Follow us on Twitter, @iasophysio

ΙΑΣΩ Physio YouTube Channel

ΙΑΣΩ Physio

ΙΑΣΩ  Pphysio YouTube Channel

Special rehabilitation pool

Special rehabilitation pool

The special rehabilitation pool offers you unique functions and features. We are of the few centers in Greece to have such equipment. View... 

IASO Children Hospital
youdiet.gr

 

futsalhellas.com


snowdafety

Επιλεγμένη Αρθρογραφία

Επιλέξτε το αρχικό γράμμα και δείτε το αντίστοιχο διαθέσιμο άρθρο ή δείτε όλα τα  άρθρα. A - Β - Γ - Δ  - Ε - Ζ
Η- Θ - Ι - Κ - Λ - Μ
Ν -Ξ - Ο - Π - Ρ - Σ
Τ -Υ - Φ - Χ - Ψ - Ω

Where we are

264 Mosogeion Avenue, 15562 Cholargos,Athens
 
Contact - Map - Information 

Επισκεψιμότητα

Visitors: 3526095