ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Εκτύπωση E-mail

 

 

 


ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 

 

 

 

Πελματογραφικός έλεγχος (Πελματογράφημα) είναι η μέτρηση με την οποία επιτυγχάνεται η καταγραφή και αξιολόγηση των φορτίων του πέλματος στην όρθια στάση, στη βάδιση και στο τρέξιμο.

 

Πολλά προβλήματα στην υγεία μας οφείλονται στις ιδιαιτερότητες του πέλματός μας. Ενοχλήματα από το πέλμα, από το γόνατο αλλά ακόμη και από την μέση ή τον αυχένα, οφείλονται πολλές φορές στον λάθος τρόπο που πατάει το πέλμα μας.

 

O πελματογραφικός έλεγχος – πελματογράφημα – παρέχει τη δυνατότητα μέσω των ειδικών αισθητήρων της ψηφιακής του πλατφόρμας, αλλά και του κατάλληλου λογισμικού ανάλυσης του μοναδικού για κάθε άνθρωπο τρόπου στάσης, βάδισης και τρεξίματος. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει στατιστικές – δυναμικές μετρήσεις περπατώντας, τρέχοντας ή πηδώντας πάνω από την πλατφόρμα μέτρησης.

 

Με την μέτρηση αυτή επιτυγχάνεται:

  • Ο προσδιορισμός του τύπου του ποδιού.
  • Η ανάλυση των πελματικών πιέσεων και η αποκάλυψη παθολογικών κινήσεων – μετατοπίσεων (πρηνισμός, υπτιασμός, αστάθεια, πλατυποδία, κοιλοποδία, πτώση μεταταρσίων, γαμψοδακτυλία, πελματιαία απονευρωσίτιδα, τενοντίτιδα αχιλλείου, περιοστίτιδα).
  • Η σωστή αξιολόγηση της κατασκευής και της βιομηχανικής του πέλματος είναι ευεργετική και για την πρόληψη δευτερογενών κακώσεων των υπολοίπων αρθρώσεων του κάτω άκρου, της λεκάνης και της Σπονδυλικής Στήλης.
  • Η δυνατότητα στοχευμένης θεραπείας στην περίπτωση που αυτό απαιτείται.
  • Η δυνατότητα κατασκευής πελμάτων ιδανικής διόρθωσης (ειδικά ορθωτικά-πάτους).
  • Η δυνατότητα επιλογής  του κατάλληλου αθλητικού παπουτσιού, που να ταιριάζει στον αντίστοιχο τύπο ποδιού.

 

 

Η αξιοπιστία των μετρήσεων, η ιδανική κατασκευή των πελμάτων και η επιλογή του καταλληλότερου αθλητικού παπουτσιού διασφαλίζονται από τον σύγχρονο εξοπλισμό και κυρίως από την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία της ομάδας φυσικοθεραπείας του Ιασώ General.

 

 

Τμήμα Φυσικοθεραπείας και Εργομέτρησης Ιασώ General ,     www.iasophysio.gr

 

 

 
Επόμ. >

ΙΑΣΩ Physio YouTube Channel

ΙΑΣΩ Physio

ΙΑΣΩ  Pphysio YouTube Channel

Επιλεγμένη Αρθρογραφία

Επιλέξτε το αρχικό γράμμα και δείτε το αντίστοιχο διαθέσιμο άρθρο ή δείτε όλα τα  άρθρα. A - Β - Γ - Δ  - Ε - Ζ
Η- Θ - Ι - Κ - Λ - Μ
Ν -Ξ - Ο - Π - Ρ - Σ
Τ -Υ - Φ - Χ - Ψ - Ω

Που βρισκόμαστε

Λεωφόρος Κηφισιας 37-39 ,15123 Μαρούσι (Αγησιλάου και Δημοκρίτου)  τηλ. 2106383970
 

Επισκεψιμότητα

Σύνολο Επισκεπτών: 4077928