ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΤΩΝ Εκτύπωση E-mail

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,ΙΑΣΩ,,ΠΑΤΟΙ,ΟΡΘΩΤΙΚΑ,ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ,ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ,ΠΕΛΜΑΤΑ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΠΑΤΩΝ

 

 ·               Τα ορθωτικά πέλματα είναι εξειδικευμένες κατασκευές με βάση τη μέτρησή σας (πελματογράφημα) και μοναδικά για το κάθε σας κάτω άκρο. Αυτή η απόλυτη εξειδίκευση επιτρέπει την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στο πρόβλημά σας αλλά δεν επιτρέπει να φορεθούν από άλλο άτομο.

 

·               Τα πελματά σας έχουν κατασκευαστεί για να βοηθήσουν την σωστή λειτουργία του άκρου ποδός και κατά συνέπεια την ευθυγράμμιση και εξισορόπηση των πιέσεων σε όλο το σώμα.

.

·               Τοποθετείστε τα ορθωτικά πέλματα με προσοχή μέσα στα παπούτσια σας και στην περίπτωση που νιώθετε ότι δεν εφαρμόζουν καλά μέσα σε αυτά ελάτε ξανά στο κέντρο μας να τα επανεξετάσουμε.

 

·               Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε παπούτσια με κορδόνια ή λάστιχο γιατί παρέχουν καλύτερη σταθερότητα.

 

·               Πριν τοποθετήστε τα νέα ορθωτικά, αφαιρείται πάντα τη σόλα που υπάρχει μέσα στα υποδήματά σας.

 

·               Στο εξής όταν αγοράζετε παπούτσια, είναι καλό να έχετε μαζί σας τα ορθωτικά σας για ακόμα καλύτερη προσαρμογή.

 

·               Σε περίπτωση που απαιτείται να φορέσετε κάποιο πιο επίσημο (και πιθανόν πιο στενό) παπούτσι για λίγες ώρες, είναι προτιμότερο να τα φορέσετε χωρίς τα ορθωτικά.

 

·               Όταν θα φορέσετε για πρώτη φορά τα ορθωτικά πέλματα υπαρχει πιθανότητα να αισθανθείτε άβολα. Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που ο σκοπός των πελμάτων είναι να μεταβάλλουν τις φορτίσεις στα κάτω άκρα για να αντιμετωπιστεί με αυτόν το τρόπο το πρόβλημά σας. Η αίσθηση αυτή θα πρέπει να ελαττωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

·               Για να συνηθίσετε να φοράτε τα ορθωτικά σας πέλματα θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα προοδευτικό πρόγραμμα, έτσι ώστε το σώμα σας να προσαρμοστεί στη νέα κατανομή των φορτίων. Ένα καλό προοδευτικό πρόγραμμα είναι να τα φοράτε για 1-2 ώρες την πρώτη μέρα, 2-4 ώρες τη δεύτερη ημέρα, 4-6 ώρες την τρίτη ημέρα και ούτω καθεξής. Όταν θα μπορείτε να τα φοράτε όλη την ημέρα, η περίοδος προσαρμογής έχει τελειώσει. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά το χρονοδιάγραμμα που απαιτεί το προοδευτικό πρόγραμμα.

 

·               Επειδή το υλικό με το οποίο κατασκευάζονται τα ορθωτικά πέλματα είναι ευαίσθητο και φθείρεται αλλά και επειδή μπορεί να έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο η μηχανική κατανομή των φορτίων σας, θα πρέπει να ελέγχονται από τον γιατρό σας κάθε 3-4 μήνες και να αλλάζονται από τον ειδικό κάθε 8-12 μήνες.

 

·               Για την καλή συντήρηση των ορθωτικών πελμάτων σας θα πρέπει να τα καθαρίζετε με ελαφρά βρεγμένο πανί και σαπούνι 1 φορά την εβδομάδα και και να τα αερίζετε καθημερινά. Μην τα αφήνετε να στεγνώσουν ή να αεριστούν κάτω από τον ήλιο ή σε καλοριφέρ.

 

·               Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία σχετικά με τους πάτους σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 
Επόμ. >

ΙΑΣΩ Physio YouTube Channel

ΙΑΣΩ Physio

ΙΑΣΩ  Pphysio YouTube Channel

Επιλεγμένη Αρθρογραφία

Επιλέξτε το αρχικό γράμμα και δείτε το αντίστοιχο διαθέσιμο άρθρο ή δείτε όλα τα  άρθρα. A - Β - Γ - Δ  - Ε - Ζ
Η- Θ - Ι - Κ - Λ - Μ
Ν -Ξ - Ο - Π - Ρ - Σ
Τ -Υ - Φ - Χ - Ψ - Ω

Που βρισκόμαστε

Λεωφόρος Κηφισιας 37-39 ,15123 Μαρούσι (Αγησιλάου και Δημοκρίτου)  τηλ. 2106383970
 

Επισκεψιμότητα

Σύνολο Επισκεπτών: 3847530